Powerball ForumForumProblemi (Moderator: mr.X)Tema: Pocetnicko pitanje
 Str: [1]   Dolje
Ispis
Autor Tema: Pocetnicko pitanje  (Posjeta: 2333 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
AnArChY
PB Rookie
*

:Srpanj 09, 2011, 11:47:14

« : Ožujak 24, 2008, 02:29:03 »

Evo, i ja usao u powerball svijet.
Kupio sam ga u rijeci prije 2 tjedna...

Par sati mi je trebalo da ga uspijem zavrtiti ali sad ide od prve :-)
Sad pokusavam bez vezice :-)

Ono sto me zanima:

Primjetio sam kad ga zavrtim na neku "vecu" brzinu (za mene je to oko 9000) i prestanem ga vrtit koji put se desi da se vrti samo "rotor" a ne cijeli mehanizam (ako ste me skuzili - vrti se samo ono oko cega ide vezica, ne i cijeli sklop)
I bas se cuje kao da je praznom hodu  Smiley
Jel to normalno ponasenje ili ne?

I primjetio sam, ali to je pretpostavljam samo do prakse, da isto kad ga prestanem vrtit cesto promjeni smjer vrtnje - recimo vrtim ga u smjeru kazaljke na satu, a kad prestanem par puta promjeni smjer uz neki "los" zvuk  Smiley

Ono pocetnik sam, nemam iskustva, poa me zanima koji su to dobri zvukovi, a koji losi  Smiley
Evidentirano

---
mr.X
Moderator
PB Senior

Spol: Muški
:Siječanj 29, 2012, 09:58:03

« Odgovor #1: Ožujak 28, 2008, 09:45:48 »

Pozdrav AnArChY,

Za ovo u praznom hodu je moguće, ali samo u nekim položajima kugle. Nisam primjetio da je to stalno moguće  Sad. Valjda je potrebno malo da se ležajevi razigraju   Cheesy.

A ovo za promijenu rotacije, je moguće samo ako mu ti nametneš suprotan smjer vrtnje. Sam da okrene smjer rotacije mislim da je nemoguće, a loš zvuk može proisteći od naglog opadanja brzine, brze promjene osi vrtnje na velikoj brzini ili ako je pretrpio neki udarac pa mu je ovojnica oštećena.

Loš zvuk ti je definitvno "tok-tok" a osjetiti ćeš kao podhtavanje prilikom ubrzavanja, sa neprestanim osjećajem preskakivanja kugle...(tu baš nema lijeka). Da to izbjegneš...pazi ga od padova, jer kad padne...oleee...tok-tok-tok... Grin

Nabavi wrist cord - zaštitnu vezicu za početak, to svima preporučam da si osiguraju od nenamjernog pada Powerballa...
Evidentirano
Rufinjo
PB Rookie
*

Spol: Muški
:Lipanj 07, 2008, 09:35:23
Dob: 24

« Odgovor #2: Travanj 08, 2008, 05:49:32 »

Uvijek ga cvrsto drzi dok se ne zaustavi...tako ti se nebi smijeli cuti neugodni zvukovi.
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
Ispis
Powerball ForumForumProblemi (Moderator: mr.X)Tema: Pocetnicko pitanje
Skoči na: